Replacing the Digiplex S2 on the 906 Paso

discussions specific to the 906 Paso
User avatar
Spaggy
Posts: 13
Joined: Sat Sep 03, 2016 1:17 am
model: 906 Paso
year: 1988
Location: UK

Re: Replacing the Digiplex S2 on the 906 Paso

Post by Spaggy »

I need a new box, so am trying various sources, but wondered if anyone using this site has a working one they are prepared to part with.
It will be for a 906.
I'm in the UK so it will be worth checking the cost of postage.
Thanks
Spaggy - Half man, Half machine, Half-arsed Half-wit!
User avatar
JWilliam
Posts: 328
Joined: Wed Oct 06, 2004 12:00 am
model: 906 Paso
year: 1989
Location: Nottingham, UK

Re: Replacing the Digiplex S2 on the 906 Paso

Post by JWilliam »

ducinthebay wrote:Got my new Digiplex in the mail last week. Installed it yesterday, and went for a ride today.
I've said this before, change the standard ignition coils to modern units from eg. an Aprilia. The standard coils have a very low impedance (<0.8 Ohm) that causes overheating of the Digiplex. With a high impedance (3.5 Ohm) coil the unit is not overdriven and is quite reliable, my Paso stil has the original Digiplex.
User avatar
Spaggy
Posts: 13
Joined: Sat Sep 03, 2016 1:17 am
model: 906 Paso
year: 1988
Location: UK

Re: Replacing the Digiplex S2 on the 906 Paso

Post by Spaggy »

JWilliam wrote: my Paso stil has the original Digiplex.
Mine still would have too if I hadn't been such a dipstick and put a new battery on with the terminals reversed.
Cue melting wiring and smoke, and a non-working ignition system.
I have a new IgniTech one now so will see how that goes.
Spaggy - Half man, Half machine, Half-arsed Half-wit!
Post Reply