what am i missing?

discussions specific to the 907IE
Post Reply
oceanhunter
Posts: 36
Joined: Sat Jan 15, 2011 9:09 am
model: 907 I.E.
year: 1992
Location: wanganui NEW ZEALAND

what am i missing?

Post by oceanhunter »

Hi to every one here,hope all the northern guys/girls are hunkering down for winter and the southerners are beginning to enjoy summer!!
Need some help/input on a issue!!
Had the old girl apart awhile ago doing shims ,got all together and run fine but when running on the road she runs on and idles fast
when pulling up or between gear shifts,had issue with lean burn on rear cylinder showing on the test lambda probe ,i have checked for
air leaks on intake side and injectors are good as is the spark plug colour so i figured could be pulling air at exhaust manifold as i have not replaced copper ring.The balance was done with home made mercury gauge which i have done a few times and not had issues before,have borrowed a mates dial gauge vacuum set just haven't been motivated enough to get it done !!So yet to double check balance! P.s compression is good and even both wet and dry test!
Thanx for all and any feed back,
"keeping the shiney side up"
User avatar
higgy
paso grand pooh-bah
Posts: 3262
Joined: Tue Jul 29, 2008 9:50 pm
model: 906 Paso
year: 1990
Location: Hilltown,Pennsylvania
Contact:

Re: what am i missing?

Post by higgy »

It is quite common for the radiator hose to swell and interfere with the throttle assembly. Wire tie around the hose and frame is the quickest solution.Get a decent wide wire tie of good quality or get used to doing it often as in almost everytime you take the ol girl for a romp
Best to remove the tank to do it properly although it can be cheated once you know what to do
Ducati,making mechanics out of riders since 1946
There's no problem so bad that a little fixing can't make it worse! : )
If it ain't broke keep fixin it till it is
88 750
90 906
92 907ie
oceanhunter
Posts: 36
Joined: Sat Jan 15, 2011 9:09 am
model: 907 I.E.
year: 1992
Location: wanganui NEW ZEALAND

Re: what am i missing?

Post by oceanhunter »

Thanks Higgie, i do have a large zip tie on it but it could be softening with the heat, i will revisit that !!
"keeping the shiney side up"
Post Reply