Lack of power under load

discussions specific to the 750 Paso

Moderators: paso750, jcslocum

Post Reply
Lionel
Posts: 15
Joined: Thu Aug 26, 2021 10:35 pm
model: 750 Paso
year: 1988
Location: Australia

Lack of power under load

Post by Lionel »

After replacing Delorto's with the weber the Bike rev's free and crisp but is lacking power when riding. the Delorto's had similar lack of power but didn't start or rev well. after talking to a couple of bike mechanics they convinced me it was running too rich on the Delorto's and I wanted to put it back to original so I fitted the Weber. the engine sound good with no rattles. the both cylinders both have 120+PSI which I believe is normal. both front and rear sprockets are standard (according to google search).
Any suggestion would be appreciated.
Regards Lionel
1988 Paso Limited
1929 Rudge special
2008 Ducati S4rs
97 TRX 850
User avatar
paso750
paso grand pooh-bah
Posts: 5524
Joined: Sun Jul 18, 2004 12:00 am
model: 750 Paso
year: 1987
Location: southern Germany

Re: Lack of power under load

Post by paso750 »

120 PSI? I'd expect to see 130-160.
When was the last time the belts were replaced and the valve clearance checked? Do the markings of the belt pulleys align with those on the engine?
Lionel
Posts: 15
Joined: Thu Aug 26, 2021 10:35 pm
model: 750 Paso
year: 1988
Location: Australia

Re: Lack of power under load

Post by Lionel »

paso750 wrote: Tue Jul 19, 2022 1:53 pm 120 PSI? I'd expect to see 130-160.
When was the last time the belts were replaced and the valve clearance checked? Do the markings of the belt pulleys align with those on the engine?
I should of added 120psi cold and dry. But will check again
belts haven't been changed since I received it. plan to replace, want to get it running correct.
Will check all your above suggestions and let U know
I don't get time in the shed very often so may take a while.
1988 Paso Limited
1929 Rudge special
2008 Ducati S4rs
97 TRX 850
Mc tool
paso grand pooh-bah
Posts: 1814
Joined: Wed Dec 05, 2007 12:35 am
model: 906 Paso
year: 1990
Location: Newzealand

Re: Lack of power under load

Post by Mc tool »

a P750 lacking power .................um , yeah , sounds about right :D . Id wanna look into that 120psi comp tho , Ideally youd want at least 140psi . It could be just as you say cold and dry :)
I wish I was young again............Id be heaps smarter than last time
Post Reply